kotisivut

KOTISIVUT

Uudet kotisivut tai vanhojen sivujen ilmeen kirkastus.

päivitys

PÄIVITYS

Sisällön tai julkaisuohjelmiston päivittäminen.

webhotelli

WEBHOTELLI

Verkkohotelli eli kotisivujesi koti.

Verkkotunnus

DOMAIN

Verkkotunnus eli nettisivujesi kotiosoite.

Internet on tämän päivän puhelinluettelo ja sieltä tietoa etsitään ensimmäisenä. Siksi nettisivujen tulisi olla sellaiset, että niitä on kiva katsella ja sieltä löytää etsimänsä tiedon helposti. Voisiko sinun kotisivusi olla houkuttelevammat?

kotisivut

Webser tekee helposti päivitettävät kotisivut yritykselle, yhdistykselle, seuralle tai vaikka kissalalle, kennelille tai yksityiselle. Nettisivut voivat olla ns. käyntikorttisivu, jossa esim. yrityksen tai yhdistyksen toiminta esitellään ytimekkäästi yhdellä sivulla tai loputtoman laaja kokonaisuus, jossa kaikilla asioilla on oma tyylikäs sivunsa.

 • responsiiviset
 • helposti ylläpidettävät
 • siirrettävissä toiseen webhotelliin
 • paljon ominaisuuksia
 • paljon mahdollisuuksia

webhotelli

Webhotel, verkkohotelli, kotisivutila, palvelin. Se tarvitaan, jotta kotisivusi ovat kaikkien saatavilla. Webserin valikoimista löytyy varmasti tarpeisiisi sopiva webhotelli. Käytössä on cPanel hallintapaneeli.

 • helppo hallinta
 • levytila tarpeen mukaan
 • sähköpostit omalla verkkotunnuksella
 • tietokannat
 • alidomainit
 • ym.

Esimerkkejä webhotelleista

 

Mini

Isompi

domain

Verkkotunnus eli domain, sivujesi osoite. Edullisesti kansallisella fi-päätteellä tai halutessasi muillakin päätteillä. Webser hoitaa myös tunnuksen uusimisen puolestasi.

yllapito

Jotta nettisivuista saisi täyden hyödyn, on syytä päivittää sisältöäkin. Tietoturvan tähden myös ohjelmistot tulee pitää ajantasalla. Jätä nämä webserin tehtäväksi.

verkkokauppa

Kun haluat myydä tuotteitasi suurelle yleisölle, webser rakentaa sinulle sinunnäköisesi verkkokaupan. Saat verkkokaupparatkaisun vaikka Avaimet käteen -periaatteella.

Verkkotunnus UKK

Yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt. Hakemiseen voi myös valtuuttaa asiamiehen.

Vähintään 15 vuoden ikää, kotikunta Suomessa ja suomalainen henkilötunnus.

Suomen kauppa-, yhdistys- tai säätiörekisteriin listatut:

- yritykset tai yksityiset elinkeinonharjoittajat
- suomalaiset julkisyhteisöt, kuten valtion laitokset, kunnat ja kuntayhtymät, kirkot ja seurakunnat
- valtion liikelaitokset
- julkisoikeudelliset laitokset ja julkisoikeudelliset yhdistykset
- vieraan valtion edustustot

Huom! Merkintä verohallinnon rekisterissä ei riitä.

Ulkomaiset yritykset ja tavaramerkit

Ulkomainen yhteisö tai elinkeinonharjoittaja voi saada fi-verkkotunnuksen rekisteröimällä kaupparekisteriin suomalaisen sivuliikkeen.

- Pituus voi olla 2-63 merkkiä.
- Sallittuja merkkejä ovat kirjaimet a–ö, numerot 0–9 ja väliviiva (-) sekä suomessa puhuttavan saamen kielen merkit.
- Väliviiva ei saa olla verkkotunnuksen ensimmäinen, eikä viimeinen merkki.
- Kolmas ja neljäs merkki eivät saa molemmat olla väliviivoja.
- Verkkotunnus ei saa perustua toisen suojattuun nimeen tai tavaramerkkiin. Rekisterit voi tarkistaa tästä linkistä.

webser voi hankkia verkkotunnuksen puolestasi, tai voit hankkia sen itsekin. Fi-verkkotunnus maksaa 12 €/vuosi tai 33 €/kolme vuotta tai 50 €/viisi vuotta. Kun tilaat webhotellin webseriltä, uuden verkkotunnuksen avaamisesta tai vanhan osoitteen siirtämisestä ei peritä avaus- tai siirtomaksua. Jos haet tunnuksen itse, voit etsiä vapaita tunnuksia osoitteessa domain.fi

Fi-verkkotunnus on voimassa 1, 3 tai 5 vuotta. Webser uusii sen puolestasi, jos olemme niin sopineet. Saat Viestintävirastolta hyvissä ajoin muistutuksen uusimisesta ilmoittamiisi yhteystietoihin. Sinun ei kuitenkaan tarvitse reagoida siihen, jos olemme sopineet webserin hoitavan uusimisen.

Muussa tapauksessa voit uusia verkkotunnuksen maksamalla uusimismaksun Viestintäviraston verkkotunnuspalvelussa: domain.fi. Et tarvitse siihen käyttäjätunnuksia. Uusimisen hinnan löydät samasta paikasta. Saat Viestintävirastolta hyvissä ajoin muistutuksen uusimisesta ilmoittamiisi yhteystietoihin.

Voit irtisanoa verkkotunnuksesi myös ennen voimassaoloajan umpeutumista. Verkkotunnuksen voi irtisanoa vain sen haltija, joten sinun on tehtävä se itse Viestintäviraston verkkosivuilla: https://domain.fi/info/index/yllapito/irtisanominen.html

Verkkotunnuksen irtisanominen on maksutonta.

Nimipalvelimet muuttavat verkkotunnuksen osoitteeksi. Ilman verkkotunnukselle määriteltyjä nimipalvelimia verkkotunnuksen www-sivuja ei löydy internetistä eikä sähköposti mene perille.

Saat nimipalvelinpalvelun kaupanpäälle, kun tilaat webhotellin webseriltä.

Jokaisella verkkotunnuksella on oma valtuutusavain, siis numero, joka lähetetään verkkotunnuksen haltijalle verkkotunnuspäätöksen mukana.

Voit valtuuttaa webserin tekemään muutoksia verkkotunnukseesi luovuttamalla valtuutusavaimen webserin käyttöön.

Jos olet hakenut itse Fi-verkkotunnuspalvelusta verkkotunnuksen tai jo liittänyt sen käyttäjätunnukseesi, näet valtuutusavaimen verkkotunnuksesi tiedoista.

Verkkotunnukseen liittyvä sähköpostiosoite

On tärkeää, että annat sähköpostiosoitteen, joka toimii, ja jota luet säännöllisesti. Viestintävirasto kirjaa sen yhteystiedoksesi. Vanhentuneet tai virheelliset yhteystiedot voivat vaarantaa oikeutesi fi-verkkotunnukseen. Viestintäviraston sivustolta www.domain.fi saat tietoa mm. verkkotunnuksen uusimisajankohdasta.

Muistathan ilmoittaa myös webserille, jos sähköpostiosoitteesi muuttuu!

Oletko rakentamassa kotisivuja, mutta työkalupakki on aivan tyhjä?

Kotisivutyökalut

webser voi suositella tarvikkeita omatoimiseen kotisivu-urakkaan. Jos näiden kanssa menee sormi suuhun, ota rohkeasti yhteyttä. Katsotaan yhdessä kotisivut kuntoon!

Lähetä webserille viesti

Roskapostisuoja. Kirjoita kuvan alle kuvassa näkemäsi merkit.

CAPTCHA

Voit myös täyttää yksityiskohtaisen tarjouspyyntölomakkeen tästä:

Tarjouspyyntö

 

Go to top